Bármilyen fazékba meríti kanalát, bármilyen tálba szúrja villáját, Krúdy nemcsak világot, atmoszférát, hanem konyhai illatot, nehéz szagú gőzt varázsol elénk tollával. Ekként ismerjük meg, hogy a tányérhús miért bécsi, és mi köze Ferenc Jóskának hozzá. Persze azt is megtudhatjuk, hogy miért volt különleges a Margit-szigeti disznóölés (nem, nem a beszerzendő három engedély miatt - azok rendben megszerzettek akkor is) és Újházynak miért különleges a húslevese. Ez kevés lenne? Mást is feltálal "A gyomor örömei": Itt vannak a hagyományok, böjti és karácsonyi ételneműk és tartozékaik leírása, mint például az, hogy szegény csíknak hogyan kell a levesesfazékba ugrania...
-
KiadóDigi-Book Magyarország Kiadó Kft.
-
Oldalszám110
-
Megjelenés2014
-
ISBN szám9789633647547
-
Formátumepub
A Termék részletes adatai
- Kiadó: Digi-Book Magyarország Kiadó Kft.,
- Oldalszám: 110
- Megjelenés: 2014
- ISBN szám: 9789633647547
- Formátum: epub