Kerámiakönyv kezdőknek és haladóknak

(A terméket már értékelte: )
Összesen: 0 Ft
4995 Ft
Nem rendelhető

Leírás

A könyv szerzője azt járja körül, mi teszi praktikussá, ill. kellemessé a mindennapi életben használatos kerámiatárgyakat. Mindegyik edénytípusra három fajta készítési technikát mutat be: korongozás, felrakás és lapból építés.
A könyv egyrészt olyan alkotóknak szól, akik kis műhelyükben alapvető felszereltséggel, eszközökkel és szakismerettel rendelkeznek, másrészt a felrakott és a lapból épített változatokat akár otthon is el lehet készíteni, és műhelyben kiégettetni.
Ötletadónak is remek, bárki, akár szállodák, vendéglátó cégek szép formájú, praktikus, újszerű kerámiaedényeket választhatnak ki és gyártathatnak le a könyvből.

A tartalomból

Előkészületek
Egészség és biztonság
Az inspiráció forrásai
A megfelelő agyag
Égetés
Mázak

Csészék és bögrék
Korongozott változatok
Technika: Korongozott csésze
Felrakással készült változatok
Technika: Felrakott bögre
Lapból épített variációk
Technika: Agyaglapból épített bögre
Hurkából készített, lapból formált és húzott fülek
Technika: Húzott fül
Technika: Préselt és lapból készített fülek

Kancsók és kiöntők
Korongozott változatok
Technika: Korongozott kancsó
Felrakással készült változatok
Technika: Felrakással készült kancsó
Lapból épített változatok
Technika: Agyaglapból épített kancsó
Technika: Lapból épített tejszínkiöntő
Hurkából készített, lapból formált és húzott fülek
Technika: Kancsófülek

A Termék részletes adatai

  • Kiadó: Cser Kiadó,
  • Oldalszám: 224
  • Megjelenés: 2018
  • ISBN szám: 9789632783789

Könyvértékelések