Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete.
Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény.
Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit.
Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét.
Gasztronómiai útikönyv Itália rajongóinak, mert a tévéműsorokból is ismert sztárszakács bebarangolja országa varázslatos tájait, s közben csodás történeteket mesél a modenai balzsamecetről, a pármai sonkát szárító szél illatáról, a barlangokban érlelt gorgonzoláról, az ízek filozófiájáról.
-
KiadóAlexandra
-
Oldalszám624
-
Megjelenés2009
-
ISBN szám9789632970486
A Termék részletes adatai
- Kiadó: Alexandra,
- Oldalszám: 624
- Megjelenés: 2009
- ISBN szám: 9789632970486