HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.
A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.
-
KiadóMezőgazda Kiadó
-
Oldalszám242
-
Megjelenés2011
-
ISBN szám9789632865669
A Termék részletes adatai
- Kiadó: Mezőgazda Kiadó,
- Oldalszám: 242
- Megjelenés: 2011
- ISBN szám: 9789632865669