Ki ne emlékezne a nagyszülőknél töltött gyermekkori nyarakra, és nagyanyáink tápláló, házias kosztjára, amitől egész napra való energiát nyertünk az önfeledt hancúrozáshoz? S kinek ne maradt volna emléke az iskolai menza sajátos ízvilágáról - akár jó, akár rossz -, mely mindennapi rendszerességével meghatározó élményként nyomta rá bélyegét az ízlelőbimbóinkra? Gyorsan változó életünk vajon képes volt-e elfeledtetni velünk ezeket az ízeket? Érezzük-e az erős késztetést egy-egy aroma hatására, hogy a ládafiából előkeressük mamánk szamárfüles recepteskönyvét, és a múlt ízeivel nosztalgiázzunk? Kiadványunk olyan népszerű fogások elkészítését eleveníti fel, melyek a gulyáskommunizmus olcsó kisvendéglőitől a strandokig a menü szerves részét képezték. Ám nem csak erre vállalkozik. A régi recepteket a gasztronómia mai kihívásai szerint újradefiniálja, és egy modernebb köntösben is tálalja, mintegy szemléletesen mutatva be a hajdani ízek modern alternatíváját. Csigó Zita gyönyörű ételfotóin Szalisznyó Tibor és Kocsis Bálint konyhaművészete elevenedik meg - először felidézve a régi ételt, majd közvetlenül utána szembeállítva vele az újat.
Retro - újratöltve /Gyerekkorunk ízei és újragondolt változataik egy szakácskönyvben
Leírás
-
KiadóIPC Könyvkiadó
-
Oldalszám176
-
Megjelenés2013
-
ISBN szám9789636354763
Kategória legnépszerűbb könyvei
ÖsszesSorozat további részei
ÖsszesA szerző további művei
ÖsszesA Termék részletes adatai
- Kiadó: IPC Könyvkiadó,
- Oldalszám: 176
- Megjelenés: 2013
- ISBN szám: 9789636354763